Wie ben ik? Mijn naam is Peter Bok. Ik ben de zoon van een elektrotechnisch vakman die werkte als Film operator en een heel handige moeder die heel kunstvaardig met textiel wist om te gaan en de zakelijke administratie deed. De muzikaliteit heb ik hoofdzakelijk van mijn vader. De creativiteit heb ik van mijn moeder. Ik heb ongeveer mijn hele leven in Zuid Limburg gewoond en gewerkt. Overwegend als pianostemmer en als restaurant-pianist. Nu woon ik in Apeldoorn met mijn vrouw Lenie. Dichter bij de kinderen en kleinkinderen. Ik ben graag creatief bezig en vind nu de tijd om wat aandacht aan mijn website te besteden en mijn creaties onder de aandacht te brengen. Ik vind het leuk als je reageert op de site, ook als je niets koopt. Ik kom graag in contact met mensen die mijn composities willen spelen of een koffieconcert willen bij wonen. Stuur een berichtje via de homepage en je krijgt snel bericht terug. Bedankt voor je aandacht.

Schilderen

Tekenen en schilderen is een geliefkoosde bezigheid van mij.

Door mijn werk als pianostemmer leerde ik het vak "Politoeren" kennen. Dat is een houtafwerking methode met "Schellak" die een hoogwaardige glans en duurzame houdbaarheid bewerkstelligt. Ik heb geëxperimenteerd met acrylverf. Door het hout eerst te behandelen met schellak (4 lagen) en daarna de schildering op te brengen waarover weer enkele lagen schellak aangebracht worden. Vervolgens wordt de tekening exact overgeschilderd en dan weer enkele lagen schellak.

Het resultaat is duurzaam en oogstrelend. 

Een foto geeft weliswaar een indruk maar aan de wand komt de waarde pas echt tot uiting. Zie enkele voorbeelden.

Ieder schilderij wordt geleverd met een certificaat van echtheid.

Muziek

Muziek speelde al vroeg een grote rol in mijn leven. Nadat ik als 9 jarige jongen muziekschrift leerde lezen en begrijpen zat ik regelmatig naast de radio en schreef de melodieën die ik hoorde op in notenschrift. Ook probeerde ik zelf stukjes te verzinnen.

In mij opleiding voor Harmonie en fanfare dirigent leerde ik meer over compositie, contrapunt en vormleer. Nu componeer ik graag voor piano maar ook voor piano en strijkers.

Je moet het maar zelf beoordelen.

Je kunt gratis over de muziek beschikken. Stuur een berichtje via de homepage met de titel van het stuk dat je wilt hebben. Er staan voorbeelden op de site. Wanneer je iets hebt uitgezocht geef je me een bericht per email en stuur ik je (per email) het complete muziekstuk. Wil je een print hebben per post dan moet ik je daar euro 7,95 voor in rekening brengen. Je krijgt het dan keurig in een ringband aangeleverd.

Al mijn werken kun je op Youtube terugvinden weliswaar digitaal (dus niet ze mooi als life) maar je krijgt, door ze te beluisteren, een goede indruk van de compositie.

Veel luister en speelplezier.

Peter G. A. Bok

“Papa, wil je iets in mijn poëziealbum schrijven?” vroeg de kleine meid aan haar vader.

En zo begon het allemaal. Ik nam de moeite om me te verdiepen in het schrijven van korte gedichtjes om mijn dochters tevreden te stellen.

Mettertijd werden de gedichten steeds langer, als afsluiting voor een schooljaar of ten behoeve van een voordracht op een bruiloft.

Mijn boeken en gedichten schrijf ik onder de naam:

Gerard Chevalier.

Ik liet me uitdagen om een boek te gaan schrijven en toen begon het serieus te worden.

Om me verder te ontwikkelen startte ik met een cursus “Korte verhalen en romans schrijven.” Nu kan ik niet meer stoppen en schrijf het ene verhaal na het andere. Ik heb er geen spijt van gekregen aan de vraag van mijn kinderen te voldoen. Ik heb er een uitlaatklep bij waar ik me heel lekker bij voel.

Ook jij zult kunnen delen in dat gevoel als je mijn werken leest.

“Gedachten bij zonsondergang" bevat een verzameling korte gedichten welke zeker de moeite waard zijn om te lezen en voor de nodige ontspanning zullen zorgen.

 

Veel leesplezier.

 

 

 

MIJN WERKEN PORTFOLIO
PDF – 2,2 MB 159 downloads